Verden

Hviterussland: Leir ved grensen er fjernet

En migrantleir ved grensen mot Polen er fjernet. De rundt 2.000 som holdt til der, er innlosjert i et mottakssenter, ifølge grensevaktstyrken i Hviterussland.

Oversiktsbilde viser en forlatt migrantleir på hviterussisk side av grensen mot Polen torsdag. Foto: Leonid Shcheglov / BelTA via AP / NTB

– 18. november ble alle flyktningene i leiren ved grensen mot Polen, nær grenseovergangen Brouzgui, fjernet, på frivillig grunnlag, til et mottakssenter i nærheten, opplyser grensevaktstyrken via Telegram-appen.

Styrken har lagt ut bilder som viser en forlatt leir.

Over 1.000 av de rundt 2.000 som var i leiren, ble allerede tirsdag kveld innlosjert på senteret, som er en stor hangar nær grensen. Rundt 800 andre, som fortsatt holdt til i telt og rundt bål i leiren, der nattetemperaturen har falt under frysepunktet, er nå også flyttet fra stedet, opplyser grensevakten.

– På senteret har de fått varm mat, varme klær og andre nødvendigheter, uttaler grensevaktstyrken.

Grensevakter på polsk side av grensen bekrefter at leiren er tømt.

Tusenvis av migranter, hovedsakelig fra Midtøsten, har i flere uker oppholdt seg i hviterussiske leirer ved grensen i håp om å komme seg til EU. Vesten sier krisen er skapt av Hviterussland ved å fly migranter inn til landet og sende dem mot EUs grense som svar på EU-sanksjoner mot Hviterussland. Myndighetene i Minsk har avvist anklagene.

Torsdag ble 431 irakiske migranter sendt hjem til Irak fra Hviterussland med et irakisk fly. Ifølge hviterussiske myndigheter var returen frivillig. Flygningen torsdag var den første siden krisen begynte for flere uker siden.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!