Verden

Tre pågrepet etter dødelig eksplosjon i Liverpool – mistenkes for terror

Britisk antiterrorpoliti har pågrepet tre menn etter at en drosje eksploderte utenfor et sykehus i Liverpool i England. En mann mistet livet i eksplosjonen.

Nødetatene utenfor kvinnesykehuset i Liverpool der en bil eksploderte søndag formiddag. En person mistet livet, mens en mann ble skadd. Foto: Peter Byrne/PA via AP / NTB

Saken er oppdatert

De tre mennene er 29, 26 og 21 år, melder politiet på Twitter. Mennene er arrestert etter terrorlovgivningen, ifølge politiet. Hendelsen er foreløpig ikke definert som et terrorangrep.

Eksplosjonen fant sted like etter at bilen stanset utenfor Women’s Hospital i sentrum av byen sent søndag formiddag, opplyser politiet. Passasjeren i bilen ble erklært død på stedet og er ennå ikke formelt identifisert, skriver BBC. Den mannlige føreren ble skadd og er på sykehus. Tilstanden er stabil.

– Arbeidet pågår fremdeles med å avklare hva som har skjedd, og det kan ta noe tid før vi er i stand til å bekrefte noe som helst, heter det i en pressemelding.

På grunn av omstendighetene rundt hendelsen, leder antiterrorpolitiet etterforskningen med støtte fra Merseyside-politiet, som har hovedkvarter i Liverpool.

Statsminister Boris Johnson roser nødetatene for jobben de har gjort i en Twitter-melding.

Innenriksminister Priti Patel melder på Twitter at politiet holder henne oppdatert om utviklingen i saken.

«Politiet og nødetatene jobber hardt for å finne ut av hva som har skjedd, og det må de få tid og rom til å gjøre», skriver Patel på Twitter.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen