Verden

Tysk IS-brud dømt for drap på yazidi-jente

En tysk IS-brud er i en domstol i München dømt til ti års fengsel for å ha latt en fem år gammel yazidi-jente som ble holdt som slave, dø av tørst.

A German woman who joined the Islamic State jihadist group stands between her lawyers Sera Basay-Yildiz (L) and Ali Aydin (R) as she arrives at court for another session of her trial in Munich, southern Germany, on July 4, 2019. - The woman is accused, among others, of the war crime of letting a five-year-old Yazidi "slave" girl die of thirst in the sun. The case against Jennifer W is believed to be the first anywhere in the world for international crimes committed by IS militants against members of the Yazidi minority. (Photo by Peter Kneffel / dpa / AFP) / Germany OUT

Den 30 år gamle kvinnen og hennes IS-ektemann kjøpte ifølge tysk påtalemyndighet yazidi-jenta, som de holdt fanget i den irakiske Mosul i 2015. Byen var på det tidspunktet okkupert av IS.

Ifølge påtalemyndigheten skal jenta som avstraffelse ha blitt bundet fast utendørs, der hun ble etterlatt for å dø av tørst i en kvelende hete.

Yazidiene er en minoritetsgruppe som lever i Irak og flere andre land i Midtøsten og som har sin egen religion. Da IS kontrollerte store deler av Irak og Syria, ble tusenvis av yazidi-kvinner holdt som slaver.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen