Verden

Drivstoffmangel ved nesten en tredel av BPs stasjoner i Storbritannia

Nesten en tredel av BPs stasjoner i Storbritannia er utsolgt for to av de vanligste typene bensin. Regjeringen vurderer å be forsvaret om hjelp.

Det har vært køer ved bensinstasjonene i Storbritannia i flere dager. Nesten en tredel av BPs stasjoner har gått tomme for to av de vanligste typene bensin. Foto: Mike Egerton / PA via AP / NTB

Hundrevis av soldater kan sendes ut for å levere drivstoff til bensinstasjonene som har gått tomme.

Årsaken er at mangel på sjåfører etter brexit har ført til at mindre drivstoff ble levert til landet. Det har igjen ført til panisk hamstring, og i tre dager har det vært lange køer ved landets bensinstasjoner, skriver Reuters.

Kriseplanen blir trolig diskutert i regjeringen mandag, skriver The Guardian.

På toppen av BPs drivstoffmangel melder også Petrol Retailers Association (PRA), som representerer nesten 5.500 uavhengige bensinstasjoner, at mellom 50 og 90 prosent av deres medlemmer sier de har gått tomme. De venter at andelen vil øke snart.

Regjeringen ga søndag kveld drivstoffleverandørene midlertidig unntak fra konkurranselovene, slik at de kan dele informasjon og koordinere leveransen av drivstoff.

Saken fortsetter under videoen

En regjeringskilde sier til avisa at drivstoffmangelen vil vedvare i minst fem dager til og muligens enda lenger, om det ikke blir slutt på hamstringen. Kilden sier det er en såkalt catch-22, da regjeringen ved å gripe inn kan komme til å forverre panikken.

– Dess mer det ser ut til at vi reagerer på dette, dess mer forverrer vi det. Men om vi ikke reagerer, fortsetter det bare. Vi lager nesten krisen selv, sier kilden.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her