Verden

Taliban innfører barberingsforbud i Helmand

Lokale Taliban-embetsmenn har innført forbud mot å barbere skjegget i den sørafghanske provinsen Helmand, melder lokale medier.

Taliban-krigere foran et veggmaleri av en kvinne bak piggtråd i Kabul. Kvinner som demonstrerer for å kunne arbeide, er i flere tilfeller slått og sendt hjem. Foto: Felipe Dana / AP / NTGB

Avgjørelsen skal ha blitt tatt av det religiøse politiet i et møte med frisører i provinsen.

Det har også sirkulert et brev i sosiale medier fra offisielle myndigheter med en advarsel om konsekvenser for frisører og barberere som beviselig har barbert av skjegget til noen.

Siden Taliban kastet den internasjonalt anerkjente regjeringen i Afghanistan i august har det nye regimet innført kjønnssegregering på universitetene, hindret kvinner fra å jobbe i offentligheten, og stanset all utdannelse for jenter etter 6. klasse. Lørdag viste de fram likene av fire angivelige kidnappere i Herat, vest i landet.

Taliban styrte også i Afghanistan på 1990-tallet, og ble da beryktet for å straffe forbrytelser med offentlig pisking, bruke steining som henrettelsesmetode, og amputere armer og bein.