Verden

Nord-Korea testet ny type rakett

Regimet i Nord-Korea har testet en nyutviklet langtrekkende krysserrakett, ifølge statlige medier i landet.

Bildet er satt sammen av to. Det første viser en lastebil med rakettrampe. Den skyter en rakett, og det er røyk og frammer fra eksplosjonen. Det andre viser et missil som farer nesten horisontalt gjennom luften. Foto: KCNA / Korea News Service via AP / NTB

Bilder i avisa Rodong Sinmun viser et missil som beveger seg nærmest horisontalt. Testene skal ha funnet sted lørdag og søndag.

Rakettene skal ha vært i luften i litt over to timer og truffet mål 1.500 kilometer unna. Det statlige nyhetsbyrået KCNA kaller rakettene «et strategisk våpen av stor betydning».

Sør-Koras forsvarsledelse opplyser at militæret der analyserer rakettestene, basert på etterretning fra USA og Sør-Korea. Militæret i USA mener helgens rakettester utgjør en fare for omverdenen.

Nord-Korea er underlagt en rekke internasjonale sanksjoner som følge av landets utvikling av atomvåpen og såkalte ballistiske raketter. Men det er ikke innført noe internasjonalt forbud mot nordkoreanske krysserraketter.

Saken fortsetter under videoen

Slike raketter vil primært utgjøre en trussel mot Sør-Korea og Japan, ifølge analytikere. Myndighetene i Japan sier de er ekstremt bekymret over utviklingen.

Kinas utenriksminister Wang Yi mener Nord-Korea nå satser på krysserraketter for ikke å provosere Kina og USA altfor mye.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her