Verden

Trump mener Biden må gå av etter at Taliban har tatt kontroll i Afghanistan

USAs tidligere president Donald Trump mener etterfølgeren Joe Biden må gå av etter at Taliban har tatt kontrollen i Afghanistan.

Tidligere president Donald Trump inngikk i fjor en avtale med Taliban om uttrekking av amerikanske styrker. Nå kritiserer Trump sin etterfølger Joe Biden etter at Taliban søndag tok kontrollen over landet. Arkivfoto: LM Otero / AP / NTB

– Tiden er inne for Joe Biden til å gå av i unåde for å ha tillatt det som skjer i Afghanistan, sa Trump i en uttalelse søndag.

Trump langet samtidig ut mot Biden på temaer som oppblomstring i koronasmitte, innvandring, økonomi og energipolitikk.

Taliban tok søndag kontroll over Kabul, litt over to uker før 31. august-fristen som Biden hadde satt for å fullføre uttrekkingen av amerikanske styrker fra Afghanistan.

Uttrekkingen er et resultat av en avtale som Trump inngikk med Taliban i fjor og som opprinnelig ga USA frist til å trekke ut sine styrker innen mai i år. I bytte skulle Taliban stille opp med en rekke sikkerhetsgarantier, ifølge avtalen.

Biden utsatte fristen for å fullføre uttrekkingen og satte ingen betingelser for uttrekkingen.

Uttrekkingen ville ha vært svært annerledes og langt mer suksessrik dersom Trump fortsatt var president, uttalte Bidens forgjenger.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen