Verden

Britney Spears fri fra farens formynderskap

Jamie Spears, faren til popstjernen Britney Spears, har gått med på å trekke seg som verge for datteren, melder TMZ.

Nyhetsnettstedet viser til rettsdokumenter der Jamie Spears (69) sier at han «ikke tror at en offentlig kamp med sin datter om hans tjenester som hennes verge vil være i hennes beste interesse».

– Selv om han bestrider den uberettigede begjæringen om å fjerne ham som verge, har Jamie Spears til hensikt å samarbeide med domstolen og datterens nye advokat for å forberede en ordnet overgang til en ny verge, heter det i rettsdokumentene TMZ siterer.

Formynderordningen har styrt Britney Spears' (39) personlige økonomi og forretningsmessige forhold i 13 år. I slutten av juli ble det gått til sak for å få fjernet faren som verge og få ham erstattet med en uavhengig regnskapsfører.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

I to rettshøringer i midten av juli ba Britney Spears om at faren ble fjernet som verge, noe hun ikke fikk gjennomslag for. 39-åringen fikk imidlertid da innvilget retten til å hyre sin egen advokat i formyndersaken.

– Vi er glade, men ikke nødvendigvis overrasket over at Spears og hans advokat endelig innser at han må gå, skiver Britney Spears 'advokat Mathew Rosengart i en uttalelse til TMZ.

Kampen mot formynderskapet har ført til protester fra «Free Britney»-bevegelsen i USA og andre land.


Mer fra Dagsavisen