Verden

Colombia mener attentatforsøk mot president ble planlagt fra Venezuela

Attentatforsøket mot Colombias president Iván Duque i juni ble planlagt av Farc-avhoppere som oppholder seg i nabolandet Venezuela, ifølge regjeringen.

Colombias president Iván Duque. Foto: Leonardo Munoz / AP / NTB

– Det er tydelig at dette attentatet ble planlagt fra Venezuela, og det internasjonale samfunnet bør gjøre seg noen refleksjoner om hva det sier om Maduro-regimet. De fortsetter å ta imot terrorister som prøver å angripe Colombia, sa Colombias forsvarsminister Diego Molano på en pressekonferanse, ifølge ukeavisen Semana.

President Iván Duque ble fløyet i helikopter i urolige Norte de Santander langs grensen til Venezuela 25. juni da noen skjøt mot helikopteret. Molano var også i helikopteret, det samme var innenriksminister Daniel Palacios.

Ingen ble såret i angrepet, men bilder av helikopteret viser at det ble truffet av skutt flere steder.

Molano sa på pressekonferansen at det er personer som har hoppet av Farc – geriljaen som ble omgjort til et politisk parti i forbindelse med fredsavtalen fra 2016 – som står bak angrepet. Partiet byttet tidligere i år navn til Comunes.

Tre personer har blitt pågrepet i forbindelse med angrepet, ifølge forsvarsministeren. En av dem er tidligere militærkaptein som tjenestegjorde i det colombianske forsvaret.