Verden

Dette er Liz Cheneys oppfordring til amerikanerne

Topp-republikaneren Liz Cheney anmoder alle amerikanere om å se en dokumentar som omhandler stormingen av Kongressen i Washington for seks måneder siden, melder The Independent.

I lys av at det er seks måneder siden en mobb med høyreekstreme stormet Kongressen, har Cheney tvitret at alle amerikanere bør se en 40 minutter lang dokumentar som beskriver hendelsene 6. januar, skriver den britiske avisen. Dokumentaren er et resultat av en seks måneder lang gransking gjort av The New York Times.

Donald Trump-motstander

Cheney, som er datter av tidligere visepresident Dick Cheney, har vært en sterk stemme mot ekspresident Donald Trump, særlig i etterkant av stormingen av Kongressen. Hun var én av ti republikanere som åpenlyst støttet riksrett mot ekspresidenten.

I mai i år ble hun fjernet fra en høytstående posisjon i Det republikanske partiet, etter at hun nektet å tone ned kritikken av Trump.

Saken fortsetter under videoen

Cheney: – En ære

Nylig spurte speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, om Cheney ønsket å være medlem av en komité som skal granske stormingen av Kongressen. Dette godtok altså Cheney, som uttalte at hun kjente seg beæret over å bli oppnevnt.

– Det som skjedde 6. januar, må aldri skje igjen, sa hun og lovte en profesjonell og uavhengig gransking.

Cheney var én av bare to republikanere i Representantenes hus som stemte for å opprette granskningskomiteen, ifølge CNN.

Komiteen består av 13 medlemmer, hvorav Pelosi har oppnevnt sju demokrater. Demokraten Bennie Thompson er leder for komiteen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen