Verden

Unge i 20-årene utgjør 40 prosent av nye smittetilfeller i Danmark

Det er særlig blant unge i 20-årene at koronasmitten nå florerer i Danmark. Men det gir ikke grunn til bekymring, sier en professor.

Den siste uken har det blitt registrert 3.661 nye smittetilfeller av koronaviruset i Danmark, og 1.516 av disse – eller 41 prosent – var blant personer i 20-årene, viser tall fra Statens Serum Institut.

Utviklingen må ses i sammenheng med at de i 20-årene har stått bakerst i vaksinekøen.

– Vi ser en stigende smitte, men det positive er at smitten stiger i en aldersgruppe som ikke blir alvorlig syk. Derfor har vi heller ikke sett noen økning i sykehusinnleggelser, sier professor Allan Randrup Thomsen i eksperimentell virologi på Københavns Universitet.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her