Verden

Alle Nato-soldater skal ha forlatt Bagram-basen

Alle amerikanske soldater og Nato-soldater har fredag forlatt Bagram-basen i Afghanistan, får nyhetsbyråene AFP og AP opplyst.

– Alle koalisjonsstyrker har forlatt Bagram, sier en tjenesteperson som jobber i det amerikanske forsvaret til AFP utenfor Kabul i Afghanistan.

Uttrekkingen fra Bagram-basen er en tydelig indikasjon på at de siste av de rundt 2.500-3.500 amerikanske soldatene i Afghanistan har dratt eller nærmer seg avreise, skriver AP.

Bagram er blitt brukt av amerikanske kampfly og droner som har støttet afghanske bakkestyrker. Basen er det største militæranlegget som amerikanske styrker og Nato-styrker har benyttet i Afghanistan, og på det meste var titusenvis stasjonert der.

Bagram-basen skal bli overlevert til de afghanske sikkerhets- og forsvarsstyrkene. Det afghanske forsvarsdepartementet har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

USA har sagt at de skal trekke alle sine styrker fra Afghanistan innen 11. september, nøyaktig 20 år etter terrorangrepet mot blant annet World Trade Center i USA. Angrepet utløste den amerikanskledede invasjonen i Afghanistan.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: