Verden

California forbyr tjenestereiser til Florida på grunn av diskriminering

California forbyr offentlige tjenestereiser til fem nye delstater som har lover som oppfattes som diskriminerende for LHBT-miljøet.

Californias Attorney General, Rob Bonta, vil ikke la delstatens ansatte dra på tur til Florida på Californias regning. Foto: Paul Kitagaki Jr. / The Sacramento Bee via AP / NTB

Kun i særskilte unntakstilfeller kan offentlige ansatte få reise til Florida på delstatens regning. Også Arkansas, Montana, North Dakota og West Virginia føyes til listen over forbudte reisemål, som nå utgjør 17 delstater.

– Vær ikke i tvil: Vi er midt i en enestående bølge av intoleranse og diskriminering i dette landet, og staten California vil ikke støtte det, sier Attorney General Rob Bonta, den øverste juridiske lederen i California.

Saken fortsetter under videoen

De fem delstatene har innført lover som forhindrer transpersoner fra å delta i idrett som kjønnet de identifiserer seg med, blokkerer tilgang til helsehjelp og åpner for diskriminering av LHBT-miljøet, sier Bonta.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen