Verden

Knesset har samlet seg for å stemme over ny regjering i Israel

Den israelske nasjonalforsamlingen samlet seg søndag ettermiddag for å debattere og stemme over om den skal godkjenne den nye koalisjonsregjeringen.

En koalisjon av åtte partier fra ytterste venstre til ytterste høyre har blitt enige om å danne ny regjering. Men før den blir en realitet, må den godkjennes av nasjonalforsamlingen Knesset.

De folkevalgte begynte søndag ettermiddag debatten, og det er ventet en avstemning senere på søndagen.

Høyrenasjonalisten Naftali Bennett, som ifølge regjeringsavtalen skal være statsminister i to år før sentrumspolitikeren Yair Lapid tar over, ble møtt med buing fra salen da han entret talerstolen.

Han sa i sitt innlegg at den nye regjeringen «representerer hele Israel». Deretter advarte han sterkt mot en fornying av den internasjonale atomavtalen med Iran og kalte det en stor feiltakelse.

– Israel vil aldri tillate Iran å væpne seg med atomvåpen, sa han.

Utfallet av søndagens avstemning er langt fra sikkert ettersom den nye koalisjonsregjeringen har knappest mulig flertall, 61 av 120 seter. At den består av så mange partier med svært ulikt politisk ståsted, gjør det også usikkert.

Det eneste de åtte koalisjonspartnerne har felles, er ønsket om å kaste Benjamin Netanyahu ut av statsministerkontorene etter tolv år.