Verden

Republikaner kastet ut fra delstatsforsamling

Republikaneren Mike Nearman, som slapp flere hundre rasende demonstranter inn i Representantenes hus i Oregon i desember, er utvist fra delstatsforsamlingen.

21. desember i fjor slapp en republikansk representant rasende og bevæpnede demonstranter inn i delstatsforsamlingen i Oregon. Representanten er nå kastet ut fra Representantenes hus i Oregon. Illustrasjonsfoto: Andrew Selsky, AP / NTB

De øvrige republikanske representantene gjorde torsdag noe så sjeldent som å stemme mot en av sine egne. Sammen med den demokratiske majoriteten stemte de for resolusjonen som hadde stemmefordelingen 59–1.

Nearman har ikke vist noen anger og var den eneste som stemte mot resolusjonen.

Han har vedgått at han hadde planlagt å slippe inn de sterkt høyreorienterte demonstrantene flere dager i forveien. En del av dem var bevæpnet, og noen av dem knuste ruter og brukte vold journalister.

Saken fortsetter under videoen

Hendelsen i Oregon 21. desember i fjor er blitt ansett som et frampek mot stormingen av kongressbygningen i Washington litt over to uker senere.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen