Verden

Tysklands utenriksminister sier Lukasjenko vil betale en «bitter pris»

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier Hviterusslands president vil betale en «bitter pris» for å ha tvunget et Ryanair-fly ned i Minsk.

Maas omtaler hendelsen som avskyelig.

Ryanair-flyet var på vei fra Aten til Vilnius da det ble tvunget til å lande. Om bord var regimekritikeren Roman Protasevitsj, som ble ført bort av sikkerhetsstyrker og senere har figurert i en video på hviterussisk TV der han «tilstår» kriminelle forhold.

– Enhver diktator som leker med slike ideer vil måtte forstå at det blir en bitter pris å betale, sa Maas i Berlin tirsdag. EU har besluttet å stanse flyforbindelsen til Hviterussland etter hendelsen, som Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har omtalt som en statlig flykapring.

– Vårt mål har hele veien vært å ramme Lukasjenko og hans maktapparat med våre tiltak, og ikke sivilbefolkningen, føyer Maas til.


Nyeste fra Dagsavisen.no: