Verden

Prins Harry ville bort fra kongehuset lenge

Prins Harry sier at å være medlem av kongehuset var som å være i filmen «The Truman Show» eller bo i en dyrehage. Han føler seg fri i California.

I podkasten Armchair Expert torsdag sa prinsen at han flere ganger i 20-årene vurderte å kutte ut kongehuset.

I podkasten snakket han åpent med verten Dax Shepard om at han ville holde forholdet til Meghan hemmelig mens han var utsatt for britiske mediers intense overvåking.

Harry sa at livet hans føltes som filmen «The Truman Show» der Jim Carrey spiller Truman Burbank som lever et liv filmet av skjulte kameraer der alle han møter er innleide skuespillere.

Det var en tung byrde, og Harry slet med å være medlem av kongefamilien. Han fryktet at hans gravide kone Meghan og sønnen Archie ville måtte hanskes med søkelyset på samme måte som hans mor, prinsesse Diana.

Hun mistet livet i en bilulykke i Paris i 1997 mens hun ble forfulgt av paparazzier, da Harry var tolv år gammel.

– Jeg vil ikke ha denne jobben. Jeg vil ikke være her. Jeg vil ikke drive med dette. Se hva det gjorde med min mamma, sa 36 år gamle Harry i podkasten.

Han sier han føler seg mye friere etter at han og familien flyttet til California.

Saken fortsetter under videoen

– Her kan jeg heve hodet og føle det annerledes, sa han og viste til at han nå kan gå fritt rundt og ta med Archie på sykkelturer, noe han aldri ville ha kunnet gjøre i Storbritannia.

Harry og Meghan startet tilbaketrekkingen fra de kongelige pliktene i fjor på grunn av det de kalte britiske mediers invasjon av deres privatliv og rasistiske holdninger til Meghan. Prinsen kritiserer også enkelte amerikanske medier, men sier de likevel er bedre enn de britiske.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen