Verden

Russland vil spille inn film i verdensrommet

Myndighetene i Russland sier de vil sende et filmteam til romstasjonen ISS for å spille inn verdens første spillefilm i verdensrommet.

In this image made from NASA TV, the SpaceX Crew Dragon spacecraft is seen with the Earth behind from the international space station, Saturday, April 24, 2021. The recycled SpaceX capsule carrying four astronauts has arrived at the International Space Station, a day after launching from Florida. (NASA via AP)

En regissør og en kvinnelig skuespiller skal fraktes til Den internasjonale romstasjonen i oktober, opplyser den russiske romfartsorganisasjonen Roskosmos.

Skuespilleren Julija Peresild og regissør Klim Sjipenko skal starte treningen allerede i juni. Blant annet skal de gjennomføre testing i en sentrifuge og øve seg på vektløshet i flygninger i fritt fall.

Opplæringen skal dokumenteres av en av Russlands TV-kanaler, Kanal En, som også er involvert i filmingen.

Filmens arbeidstittel er «Utfordring» og faller inn i kategorien romdrama. Roskosmos vil ikke si noe om handlingen eller Peresilds rolle.

Et av formålene med filmen er å gjøre Russlands virksomhet i verdensrommet mer kjent og «glorifisere» landets kosmonauter.

Medprodusent blir Dmitrij Rogozin, som er sjef for Russlands romfartsorganisasjon.

Ambisjonen er å være det første landet som lager en film i verdensrommet. I fjor bekreftet Nasa at de skal engasjere Tom Cruise til en Hollywood-film på romstasjonen ISS.

(©NTB)