Verden

Én drept og flere såret i rakettangrep mot Tel Aviv

Én kvinne er drept og flere er såret i palestinske rakettangrep mot Israels største by Tel Aviv.

I Rishon LeZion rett sør for Tel Aviv ble en kvinne i 50-årsalderen drept da en rakett fra Gazastripen slo ned, ifølge avisen Haaretz.

I Holon ble tre personer lettere såret, blant dem et fem år gammelt barn, da en buss ble truffet av en rakett. Bilder i sosiale medier viser en buss og flere biler som står i brann på stedet.

I Givatayim øst for Tel Aviv ble fire personer såret i et rakettangrep.

På Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv er all trafikk stanset, og passasjerer ble en tid bedt om å legge seg på gulvet.

Bombet blokk i Gaza

Angrepet kommer etter at israelske kampfly tirsdag angrep en 13 etasjer høy boligblokk i Gaza by, som deretter raste sammen.

En talsmann for Hamas’ væpnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigadene, truet i en kunngjøring med at de ville angripe «skyskrapere i Tel Aviv» dersom de israelske flyangrepene mot Gazastripen fortsatte.

Islamsk hellig krig (Jihad) truet også med å angripe Tel Aviv etter det israelske angrepet.

Varsler angrep

Ifølge palestinske journalister har Israel varslet et forestående angrep mot Al-Jawhara-bygningen i Gaza by, der flere palestinske medier har kontorer.

Bygningen, som også huser leiligheter, ble angrepet av israelske kamphelikoptre i 2014, til protester fra den internasjonale journalistorganisasjonen Committee to Protect Journalists (CPJ).