Verden

Sanders til angrep på topp-republikaneren

Demokratenes Bernie Sanders beskylder republikaneren Mitch McConnell for «å gjøre de rike enda rikere».

Det verbale angrepet fant sted under et møte i McConnells hjemby i helga, melder avisen The Independent.

Utenfor Muhammed Ali-senteret i Louisville anklaget Sanders Kentucky-senator McConnell for å ha forhindret forsøk på både å forbedre helsetilbudet og å redusere fattigdom.

Sanders mener at McConnell, som er republikanernes minoritetsleder i Senatet, «jobber mot de langsiktige, strukturelle endringene som arbeidende mennesker i USA trenger».

– Hvordan har det seg at Mitch McConnell jobber på overtid for å blokkere lovgivningen som vil forbedre livene til så mange arbeiderklassefolk i Kentucky, mens han samtidig gjør alt han kan for å gjøre de rikeste menneskene i USA enda rikere? Svaret er ganske enkelt: Følg pengene.

– Det er et spørsmål om hvem sine interesser regjeringen representerer. Det er et spørsmål om du kjemper for behovene til de velstående og store selskapene som finansierer kampanjene dine, eller de arbeidende familiene i vårt land», sa Sanders på møtet.

En talskvinne for den republikanske Kentucky-senatoren Rand Paul sa følgende til The Courier Journal i forbindelse med Sanders-angrepet på McConnell:

– Det er ingen hemmelighet at folk fra Kentucky avviser den radikale sosialisten Bernie Sanders agenda for politikk som dreper jobber som New Deal og massive skatteøkninger, Medicare for All, abort og forsøk på å ta bort våpnene våre.

Sanders oppfordret også demokratene til å godkjenne progressiv lovgivning om covid-19 og klimakrisen, samt en minimumslønn på 15 dollar. Han avsluttet med å si at det amerikanske folket lider og at politikerne må handle.