Verden

Roskilde-direktør tror festivalen blir avlyst

Fortsatte koronarestriksjoner gjør at det neppe blir noen Roskilde-festival i år, mener festivalsjef Signe Lopdrup.

Fredag kom danske helsemyndigheter med anbefalinger om hvordan sommerens festivaler skal kunne avholdes.

Men de var nedslående for Roskilde Festivals administrerende direktør.

– Jeg har ut fra ekspertgruppens anbefalinger meget vanskelig for å tro at vi kan samle tusener av mennesker på Roskilde Festival i slutten av juni, sier Signe Lopdrup i en skriftlig uttalelse.

– Jeg kan ikke se noen annen konklusjon enn at det fortsatt vil være restriksjoner. Restriksjoner som betyr at det ikke kan la seg gjøre å avholde Roskilde Festival, føyer hun til.

Ingen overnatting

Rapporten fra helsemyndighetene legger blant annet opp til at gjester ikke får overnatte på sommerens festivaler.

Ordningen for utendørs arrangementer der publikum er stående, er delt opp i to faser. I første fase kan opptil 2.000 personer delta, mens grensen går ved 10.000 i den andre fasen.

Samtidig vil alle deltakere måtte ha et koronapass som viser at de er vaksinert, eller en hurtigtest som kan være maks 24 timer gammel.

Ber om avklaring

Bransjeorganisasjonen Dansk Live sier at det er behov for en avklaring med det samme. Det mener også Lopdrup. De hadde regnet med en avklaring allerede i mars.

Roskilde Festival skriver i en pressemelding fredag ettermiddag at «vi skylder tusenvis av engasjerte mennesker i vår omverden et klart svar om sommerens festival».

– Det viktigste som politikerne kan gjøre nå, er å komme med en klar beskjed så fort som mulig. Vi kan ikke vente lenger. Vår bransje trenger å vite hvor vi står og hvilke rammer vi kan planlegge etter, sier hun. (NTB)


Mer fra Dagsavisen