Verden

Mot lysere tider for britene – begynner gjenåpning mandag

Fra mandag kan folk besøke puber, restauranter, frisørsalonger og treningssentre igjen i England.

Etter flere måneder med nedstenginger og høye smittetall tar England nå ett skritt nærmere en normal hverdag. Flere bilder fra nyhetsbyrået AP viser butikker som forbereder seg til å åpne dørene igjen mandag.

Storbritannia nærmer seg 40 millioner vaksinerte mot koronaviruset, og smittetallene går ned.

Boris dropper øl

Gjenåpningen av England skal skje gradvis. Det innebærer at man fortsatt må følge flere restriksjoner, som å holde avstand og å ha utendørsserveringer. Å spise og drikke innendørs blir ikke tillatt før tidligst 17. mai, og teatre, kinoer, nattklubber og lignende arenaer forblir stengt.

Statsminister Boris Johnson hadde planer om å markere anledningen ved å ta en halvliter øl på en pub i London mandag, men har avlyst det etter at prins Philip døde fredag.

Advarer mot slurv

Epidemiologer ber samtidig folk om å være forsiktige, og påpeker at det fortsatt er mange mennesker som ikke har blitt vaksinert. Hvis folk slurver med å holde avstand, vil man se en økning i nye smittetilfeller, sier de.

Skottland, Wales og Nord-Irland har sine egne planer, men også de har begynt å planlegge gjenåpning av samfunnet.

Storbritannia er ett av de landene i Europa som har blitt hardest rammet av pandemien, med mer enn 127.000 bekreftede dødsfall.

Mer fra Dagsavisen