Verden

Nesten 19.000 enslige barn krysset grensen til USA i mars

Ikke på 15 år har så mange papirløse migranter krysset grensen fra Mexico til USA i løpet av en måned som i mars. Nesten 19.000 var barn uten voksenfølge.

Migranter fra mellomamerikanske land som tidligere har krysset grensen til USA for å søke asyl, venter i kø for å få mat etter at de ble sendt tilbake til Mexico. Foto: Dario Lopez-Mills / AP / NTB

At så mange mindreårige krysser grensen, er en stor utfordring for amerikanske myndigheter. Mottaksapparatet har ikke kapasitet til å ta dem imot, samtidig som Biden-administrasjonen har åpnet for at enslige barn og familier med små barn kan bli værende i USA.

I tillegg til de 18.663 enslige barna som ble stanset av grensevakter, ble ytterligere 227 stanset ved offisielle grenseoverganger, noe som betyr at det totalt ankom 18.890 mindreårige migranter til USA i mars.

Antall personer som ble anholdt ved grensen, økte med 70 prosent i mars. I alt ble 172.331 personer stanset, noe som er det høyeste antallet på 15 år, ifølge toll- og grensemyndighetene (CBP).

CBP opplyser at nesten 104.000 av dem har blitt utvist, de fleste til Mexico. Utvisningene skjer i henhold til regler som skal beskytte mot koronapandemien. (NTB)