Verden

Klippet verdens lengste negler etter 30 år

Ayanna Williams hadde ikke klippet fingerneglene sine siden 1990-tallet, og de vokste til å bli over sju meter totalt før hun klippet dem denne uken.

Fingerneglene på Williams’ høyre hånd ble målt til 338,5 centimeter, mens på den venstre ble de målt til 395 centimeter: totalt 733,5 centimeter, ifølge Fox News og Guinness World Records.

Dermed slo Texas-kvinnen sin egen verdensrekord, som kvinnen med lengste fingernegler. Den hun satte i 2017, da neglene ble mål til 576,4 centimeter.

Klippen er også ensbetydende med at hun neppe slår den historiske rekorden for lengste, kvinnelige fingernegler. Før Lee Redmond i 2009 mistet fingerneglene sine i en bilulykke, ble de målt til 8,6 meter.

Williams’ negler skal fra denne uken stilles ut på Ripley’s Believe It or Not!-museum i Orlando, Florida.

– Det kommer til å bli rått, sier Williams til Guinness World Records.

Hun legger til:

– Det kommer til å historie for mine barn og barnebarn. Det er veldig spennende, sier Williams, som nå gleder seg til en ny tilværelse, der hun ikke behøver å alltid mentalt planlegge sine bevegelser for ikke å knekke en nær meterlang negl.

Hun ser også fram til ikke å bruke dagevis på å lakke neglene sine, og kunne melde at hun umiddelbart følte lettelse i tomler og knokler etter å ha blitt fri for sine rekordlange negler.