Verden

Paven kaller verdens konflikter skandaløse

Pave Frans ba om en slutt på konfliktene i Syria, Jemen og Libya da han holdt sin påskemesse søndag. Han mener det er skandaløst at de ikke har stoppet.

– Det er fortsatt for mange kriger og for mye vold i verden, sa paven da han holdt messen i Peterskirken i Roma.

På grunn av koronarestriksjoner var det bare 200 til stede i den gigantiske kirken under gudstjenesten 1. påskedag.

Vanligvis holdes den tradisjonsrike påskemessen foran tusenvis av pilegrimer og andre frammøtte på Petersplassen i Roma, men på grunn av koronaviruset har den blitt holdt inne i kirken i fjor og i år.

– Måtte Kristi fred endelig få en slutt på de væpnede sammenstøtene i elskede og krigsherjede Syria, hvor millioner av mennesker lever under umenneskelige forhold, i Jemen, hvor situasjonen er blitt møtt med en overdøvende og skandaløs stillhet, og i Libya hvor det endelig er håp.

Paven tok også opp pandemien, og oppfordret til å fordele koronavaksiner også til fattige land.

Natt til søndag holdt paven en våkemesse i Peterskirken der han manet til håp.

– I mørkets time når menneskeheten sliter med pandemien og andre sykdommer, må kristne huske påskebudskapet om ikke å være redde, sa den 84 år gamle lederen for den katolske kirken i sin preken. (NTB)