Verden

Putin inviterer Biden til videomøte

Vladimir Putin har invitert Joe Biden til et videomøte etter at den amerikanske presidenten svarte ja på et spørsmål om han mener Putin er «en drapsmann».

– Jeg vil invitere president Biden til å fortsette vår diskusjon, sa Putin, som understreket at det må skje i form av en videosamtale.

Bidens talskvinne Jen Psaki sa torsdag at han står ved uttalelsen om Putin.

– Presidenten ga et klart svar på et direkte spørsmål, sa Psaki.

Putin kommenterte torsdag Bidens uttalelse ved å vise til at amerikanske presidenter også har litt av hvert å svare for, blant annet atombombingen av Japan under andre verdenskrig, slaveriet og massedrapet på USAs urfolk.

Rapport

Amerikansk etterretning konkluderte denne uka i en rapport med at Putin autoriserte en operasjon for å påvirke det amerikanske presidentvalget i Bidens disfavør.

Russiske hackere gjorde imidlertid ikke noe alvorlig forsøk på å trenge inn i maskinene som ble benyttet under valgavviklingen, slik de har gjort under tidligere valg, konkluderte den samme rapporten.

I en kommentar til rapporten sa Biden at Russland vil måtte «betale en pris» for det som er avdekket.

Henter hjem ambassadør

Russland avviser anklagene og kalte onsdag hjem sin ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, for konsultasjoner.

– Hensikten er å analysere hva som bør gjøres og hvilken retning vi bør ta når det gjelder forholdet til USA, opplyste russisk UD. (NTB)