Verden

Apple kjøper opp minst ett selskap hver måned

Apple har kjøpt opp rundt 100 selskaper de siste seks årene, avslører selskapets administrerende direktør Tim Cook.

Apple har sin største omsetning noensinne, og i første kvartal av regnskapsåret i 2021 tjente selskapet inn 111,4 milliarder dollar.

Tirsdag avholdt Apple sitt årlige aksjonærmøte. Her kunne direktøren Tim Cook opplysse om at selskapet investerer i et nytt selskap hver tredje til fjerde uke, skriver BBC. 

På aksjonærmøtet fortalte Cook at oppkjøpene i hovedsak går til å bygge ut teknologi og talent.

Apples største oppkjøp det siste tiåret var kjøpet av Beats Electronics, hodetelefonprodusenten grunnlagt av rapper og produsent Dr Dre. Dette kostet Apple 3 milliarder dollar. I tillegg kjøpte de opp musikkgjenkjenningsselskapet Shazam for 400 millioner dollar i 2018.

Les også: Kommentar: Ski-VM i papp og pluss

Apples tradisjon har lenge vært å kjøpe opp mindre teknologibedrifter, og deretter innarbeide oppfinnelsene i sine egne produkter. Dette gjorde de med for eksempel PrimeSense, et israelsk 3D-firma som bidro til Apples FaceID.

Stor lommebok

Apple er verdt mer enn 2 milliarder dollar, og har store muligheter for å kunne kjøpe opp bedrifter. Men selv om det har kjøpt 100 selskaper på seks år, ser Apple ut til å være selektive når det kommer til hva de kjøper.

Tesla-grunnlegger Elon Musk har avslørt at han nylig henvendte seg til Apple for å la dem kjøpe elbilvirksomheten da den slet.

– Han tok ikke møtet, fortalte grunnleggeren, ifølge BBC. 

Dersom man måler oppkjøpene i pengeverdi virker det som Apple er langt mer forsiktig enn sine teknologirivaler.

For eksempel betalte Microsoft 26 milliarder dollar for LinkedIn og Facebook betalte 19 milliarder dollar for WhatsApp. Likevel vil Apples ti største kjøp være verdt mindre enn disse.

Les også: De synger på Zoom mens de venter på bedre tider