Verden

Prøvde å snike i vaksinekøen – kledde seg ut som «bestemødre»

To kvinner i Florida ble fersket da de dukket opp på vaksinesenteret kledd som gamle damer.

To kvinner fra Florida på 34 og 44 år dukket opp på vaksinesenteret med briller, hansker og hette til håret – i håp om å få satt inn sin andre dose av koronavaksinen.

Det opplyser doktoren Raul Pino til CNN.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Begge kvinnene hadde gyldige vaksinekort fra den gangen de fikk sitt første skudd, opplyste Pino. Likevel ble de nektet sin andre dose på grunn av trøbbel med legitimasjonen. Medlemmer i helsetjenesten vet enda ikke hvordan kvinnene skal ha fått sin første dose, eller om de kledde seg ut da også.

–  Departementet har nå økt kapsiteten på sikkerhet. Vi er nødt til å være veldig forsiktige med midlene og ressursene vi har, sa Pino.

Les også: En av våre mest kjente innbruddstyver er Pål Enger (+)

Advarsler

Orange County Sheriff's Office i Florida bekreftet overfor CNN at helsepersonellet ga advarsler til kvinnene, ettersom fødselsdatoene ikke stemte overens med det de hadde registrert seg med, selv om navnene stemte.

Les også: – Det er helt tragisk at vi ikke kan møtes bare fordi hun er fra utlandet

Florida prioriterer voksne over 65 år, omsorgsarbeidere og helsepersonell med direkte pasientkontakt. Staten har vært en av flere stater som har opplevd forsinkelser i mottakelsen av vaksinedoser, på grunn av alvorlige vinterstormer over hele USA.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.