Verden

Advokat: Trump vil ikke vitne i riksrettssaken

Tidligere president Donald Trump vil ikke vitne under ed i riksrettssaken mot ham, opplyser en av hans advokater.

President Donald Trump speaks with reporters as he walks to board Marine One on the South Lawn of the White House, Wednesday, Jan. 20, 2021, in Washington. Trump is en route to his Mar-a-Lago Florida Resort. (AP Photo/Alex Brandon)

Demokratene i Representantenes hus ba torsdag formelt Trump om å vitne under ed når riksrettssaken mot ham starter i Senatet neste uke.

Men det kommer ikke Trump til å gjøre, sier en av advokatene hans til en journalist fra TV-stasjonen NBC News, ifølge Reuters.

Riksrettssaken mot Trump starter etter planen i Senatet tirsdag 9. februar.

Les også: Biden: – USA er tilbake

Trump anklages for å ha oppmuntret til voldelige, dødelige, ødeleggende og undergravende handlinger i forbindelse med stormingen av kongressbygningen 6. januar. Han anklages også for ha undergravd og forsøkt å hindre godkjenningen av resultatet av presidentvalget.

For at Trump skal kunne bli dømt, trengs det to tredels flertall i Senatet. Det forutsetter at minst 17 av de republikanske senatorene slutter seg til Demokratene, noe som ikke er ventet om ikke Republikaneres leder i Senatet, Mitch McConnell, skulle stemme for.

Donald Trump ble også stilt for riksrett vinteren 2020. Han ble da frikjent av det republikanske flertallet.

Les også: Facebook-grupper vil ikke lenger bli anbefalt: – Dette er ikke nok til å bekjempe alt hat