Verden

Biden-administrasjonen har deportert hundrevis

Joe Bidens regjering har deportert hundrevis av ulovlige innvandrere fra USA, tross valgløfter om å stanse de fleste utvisninger tidlig i presidentperioden.

Bilde 1 av 2

En føderal dommer satte forrige uke til side regjeringens vedtak om å stanse alle utvisninger i 100 dager. Kjennelsen tvinger imidlertid ikke regjeringen til å legge planer for at utvisningene skal finne sted.

Les også: Trump samlet inn milliarder til juridisk bistand – lite brukt på advokater

Den siste tida har den amerikanske immigrasjonsmyndigheten ICE deportert innvandrere til minst tre forskjellige land: 15 mennesker til Jamaica på torsdag og 138 og 131 mennesker til henholdsvis Guatemala og Honduras på fredag, ifølge tjenestemenn. Flere utvisninger var planlagt mandag.

Det er uvisst hvor mange av de deporterte som enten var ansett som en sikkerhetstrussel eller nylig hadde krysset grensa ulovlig, som er retningslinjene for hvem som først skal utvises. De oppdaterte rådene fra departementet for innenlands sikkerhet (DHS) trådte i kraft mandag.

Det er ventet at Biden signerer flere presidentdekreter tirsdag, samtidig som det ventes at Alejandro Mayorkas, Bidens valg til posten som innenlands sikkerhetsminister, blir godkjent av Senatet.

Det ventes at Biden gjennom presidentordrene vil danne en spesialgruppe som skal arbeide med å gjenforene familier som ble atskilt på grensa under Trump-administrasjonen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.