Verden

Profilert deltaker i stormingen av Kongressen vil vitne mot Trump

Jacob Chansley, som deltok i stormingen av Kongressen med bar overkropp, ansiktsmaling og pelslue med horn, skal være villig til å vitne mot Donald Trump.

Ifølge Chansleys advokat Albert Watkins føler han seg «forrådt» av ekspresidenten siden han ikke ble benådet. Han skal derfor være villig til å vitne mot Trump i riksrettssaken i februar.

Watkins sier Chansley var voldsomt fascinert av Trump. Men etter at Trumps presidentperiode tok slutt uten at han benådet verken ham eller noen av de andre som deltok i stormingen, skal imidlertid synet på den tidligere presidenten ha endret seg.

Les også: Jubler etter Bidens fjerning av Trumps «munnkurvregel» om abort 

Chansley og minst fire andre som er siktet av føderale myndigheter etter opprøret i den amerikanske hovedstaden, har sagt at de mener de handlet på ordre fra Trump.

Chansley kaller seg «QAnon-sjamanen» og har lenge vært et fast innslag på Trumps massemøter. Han har fortalt etterforskerne at han kom til Kongressen 6. januar «på forespørsel fra presidenten som ba alle patrioter komme til Washington», går det fram av rettsdokumentene.

Les også: Norad-sjefen om USAs kursendring: – Veldig gledelig

Mer fra Dagsavisen