Verden

Verdens mest tålmodige hund bor i Tyrkia

Hver dag i en uke kom hunden til sykehuset, og satt tålmodig utenfor og ventet i timevis.

Hunden, som heter «Boncuk», kom gjerne i 9-tiden om morgenen, og satt utenfor sykehuset helt til kvelden, ifølge en sikkerhetsvakt ved sykehuset i den tyrkiske byen Trabzon, skriver The Guardian. Dette skjedde hver dag i en hel uke.

Husker du denne: Fikk ikke komme inn til kona – fremførte serenader utenfor sykehuset

Ble syk

Det hele begynte 14. januar, da hundeeier Cemal Senturk ble syk og sendt i ambulanse til sykehuset. Hunden Boncuk ble med henne. Etter det kom hunden på besøk til eieren sin hver eneste dag. Det vil si, hun kom til sykehuset, men hun gikk aldri inn. Hun satt bare tålmodig på utsiden og ventet.

Selv da Senturks datter Aynur Egeli tok hunden med seg hjem til seg, stakk den av og løp tilbake til sykehuset. Hunden vakte etter hvert oppmerksomhet, i en slik grad at hendelsen nådde internasjonale nyhetsbyråer.

Gjenforent

Onsdag denne uka ble imdlertid hundeeier og hund endelig gjenforent utenfor sykehuset, etter en ukes opphold. Cemal Senturk var blitt skrevet ut av sykehuset og kom ut i rullestol.

Hun er så vant til meg, og jeg har savnet henne så mye, sa Senturk.

Nå kunne hun reise hjem med den tålmodige vaktbikkja, som i alle fall er en sterk kandidat til tittelen «verdens mest tålmodige hund» .

Les også: Støtter Løvemammaenes krav om at familier med syke barn ikke skal miste hjelpestønaden (+)