Verden

Kongen blant Biden-gratulantene: – Håp for det amerikanske folks velferd

Kong Harald har sendt sine gratulasjoner til Joe Biden, som onsdag ble tatt i ed som USAs 46. president.

Sketten 20210103. 
Kong Harald og dronning Sonja uttaler seg etter å ha besøkt pårørende og evakuerte på  Olavsgaard hotell.
Foto: Lise Åserud / NTB

Biden ble tatt i ed som USAs nye president onsdag ettermiddag norsk tid.

– I anledning din innsettelse som president i USA ønsker jeg å gi mine varmeste gratulasjoner og mine beste ønsker til deg personlig og til din familie og mine håp for det amerikanske folks velferd og velstand, skriver kong Harald i gratulasjonen.

Statsminister Erna Solberg skriver følgende på sin Twitter-konto:

– Jeg gratulerer Joe Biden med å bli USAs 46. president og Kamela Harris som blir landets første kvinnelige visepresident. Takk til president Biden for en inspirerende innsettelsestale som ber oss alle om å samarbeide. Norge er klare!

Les også: Seltzer om Trumps sorti: – Det at han mista Twitter, kan ha redda noen menneskeliv

Også NATO-sjef Jens Stoltenberg har sendt sin gratulasjon til USAs 46. president.

«Gratulerer til President Joe Biden! Et sterkt Nato er bra for USA og det er bra for Europa. I dag begynner et nytt kapittel, og jeg ser frem til å samarbeide med den nye presidenten», skriver han på sin Facebook-konto. Også på Twitter har den tidligere Ap-lederen kommentert innsettelsen:

Sveriges statsminister har også kommentert innsettelsen.

– Donald Trumps tid i Det hvite hus er endelig over. Hans presidentskap kan sammenfattes med kaos, splittelse, trusler og hat. Det er en vekkerklokke for hva som kan hende når hat og ekstremisme slippes inn i varmen, skriver Stefan Löfven på sin Facebook-side.

Han gratulerer samtidig president Joe Biden og visepresident Kamala Harris, men påpeker at de har store utfordringer foran seg.