Verden

TMZ: Musikkprodusenten Phil Spector er død

Musikkprodusenten Phil Spector er død, melder kjendisnettstedet TMZ. Han ble 81 år gammel.

Departementet for rehabilitering i California, der Spector sonet, skriver at han døde av naturlige årsaker. Spector døde lørdag på sykehuset, melder TMZ.

Spector ble kjent i musikkindustrien på 60-tallet og produserte flere kjente klassikere, som The Righteous Brothers' «You Lost that Lovin' Feeling», «Unchained Melody» og «You're My Soul and Inspiration». Han samarbeidet blant annet med The Beatles, og produserte deres siste album «Let it Be», og John Lennons sang «Imagine».

Spector ble i 2009 dømt til fengsel med en minstetid på 19 år for å ha skutt og drept skuespiller Lana Clarkson i 2003. Clarkson ble funnet drept i huset hans i Los Angeles. Han har hele veien avvist straffskyld.