Verden

Pence lover et sømløst maktskifte

USAs visepresident Mike Pence forsikrer at regjeringen samarbeider for å sikre en smidig overgang når Joe Biden overtar som president.

FILE PHOTO: U.S. Vice President Mike Pence reads the final certification of Electoral College votes cast in November's presidential election during a joint session of Congress after working through the night, at the Capitol in Washington, U.S., January 7, 2021. Protesters loyal to President Donald Trump stormed the Capitol Wednesday, disrupting the process. J. Scott Applewhite/Pool via REUTERS/File Photo

I en telefonsamtale med USAs guvernører om koronapandemien tirsdag sa Pence at administrasjonen er midt i overgangen til en ny president. Administrasjonen samarbeider «omhyggelig» med påtroppende president Joe Bidens team, sa visepresidenten.

Han takket videre guvernørene for deres lederskap under pandemien og lovet dem en «sømløs overgang» til en ny regjering.

Målet er å unngå forstyrrelser «i vår fortsatte innsats for å sette det amerikanske folks helse først», sa Pence.

Donald Trump går av som president 20. januar, og det er ikke ventet at Pence vil støtte Demokratenes krav om at han avsettes før det.

Les også: Advarer mot å stenge folk ute fra debatten