Verden

Kommende visepresident Kamala Harris fikk vaksinen direkte på tv: – Det var lett!

– Det var lett! Jeg merket det nesten ikke, sa USAs påtroppende visepresident Kamala Harris. I dag fikk hun satt koronavaksinen, direkte på TV

Bilde 1 av 2

– Det var lett! Jeg merket det nesten ikke, sa USAs påtroppende visepresident Kamala Harris. I dag fikk hun satt koronavaksinen, direkte på TV, og oppfordret alle andre amerikanske borgere til å vaksinere seg, skriver CNN.

– Jeg vil oppfordre alle til å ta vaksinen. Det er relativt smertefritt. Det går fort. Det er trygt. Og det handler om å redde liv, sa Kamala Harris under sendingen. Hun fikk Moderna-vaksinen, som er utviklet i samarbeid med USAs nasjonale institutt for smittsomme sykdommer.

Les også: Vaksinemotstand er nesten like farlig som pandemien

I Norge er det Pfizer-vaksinen som er tatt i bruk først. Moderna-vaksinen ventes godkjent av EUs legemiddelverk EMA over nyttår. Både i Norge og i USA skal begge vaksinene tas i bruk. Norge har sikret seg 1,9 millioner doser av Moderna-vaksinen.

USAs påtroppende president Joe Biden fikk vaksinen sist uke, også han tok vaksinen på direktesendt TV, for å vise at vaksinen er trygg.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Kamala Harris ble vaksinert ved United Medical Center i Washington, DC, og valget av sykehus var ikke tilfeldig, siden dette ligger i et område i den amerikanske hovedstaden som har en stor afroamerikansk befolkning.

Denne befolkningsgruppen har blitt spesielt hardt rammet av pandemien, og meningsmålinger viser også at gruppen er blant dem som nøler mest med å la seg vaksinere.

– Jeg vil minne folk på at de kan ta vaksinen midt i lokalmiljøet, der du kan få den av folk du kanskje kjenner, sa Harris etter at hun ble vaksinert. (Dagsavisen/NTB)

Mer fra Dagsavisen