Verden

Ansatte i Det hvite hus fikk beskjed om å pakke sammen sakene etter jul - så kom kontrabeskjeden

Tirsdag mottok ansatte i Det hvite hus et rundskriv med beskjeden om at utflyttingen ville starte 4. januar. Onsdag morgen fikk de en ny beskjed.

De motstridende meldingene skal ha blitt sendt til ansatte ved presidentens administrative kontor (EOP).  Tirsdag fikk de ansatte beskjed om å begynne å pakke sakene fra og med 4.januar 2021 for å gjøre klart til  overgangen til påtroppende president Joe Bidens administrasjon. Det melder både CBS News og Politico, som begge har fått fatt i notatene.

Onsdag morgen sendte EOP en ny beskjed hvor de ansatte ble bedt om å «vennligst se bort i fra» tirsdagens flyttebeskjed, skriver Politico. Senest Onsdag tvitret USAs president Donald Trump at han mener presidentvalget er «rigget og stjålet av det demokratiske partiet».

Les også: Trump med ny presidentordre: Krever at alle nye offentlige bygg skal være vakre

«Vask kjøleskap og mikrobølgevon»

CBS-journalist og korrespondent i Det hvite hus, Weijia Jiang, har delt deler av tirsdagens rundskriv på sin Twitter-konto. Blant instruksene står det blant annet at de ansatte må «vaske kjøleskap og mikrobølgeovn», samt begynne å rydde kontorutstyr allerede mandag 28. desember.

Rundskrivet skal også inneholde mer detaljert informasjon om sikkerhetsklareringer, utbetaling av lønn og sykefravær, melder Politico.

Innsettelsen av USAs påtroppende president Joe Biden vil finne sted 20.januar 2021. Biden vil da tre inn i rekken som USAs 46. president. Som en del av overgangen til den nye administrasjonen har Twitter valgt å slette følgerne til en rekke kontoer knyttet til Det hvite hus, herunder presidentens offisielle Twitter-konto, en beslutning Bidens medarbeidere ikke er begeistret for, melder CNN.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: