Verden

Stoltenberg: – Nato fortsetter i Afghanistan

Nato er fortsatt forpliktet til oppdraget i Afghanistan, selv om USA trekker ut en stor del av sitt styrkebidrag, går det fram av en uttalelse fra alliansen.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skriver i en Twitter-melding at han har diskutert Nato-oppdraget i landet med president Ashraf Ghani.

– Vi støtter den afghanske fredsprosessen og som en del av det fortsetter vi å justere vårt nærvær. Selv med den amerikanske reduksjonen, vil Nato fortsatt trene, gi råd og hjelpe afghanske styrker i deres kamp mot internasjonal terrorisme, skriver Stoltenberg.

Ifølge alliansens talsperson Oana Lungescu har Stoltenberg diskutert situasjonen med både amerikanske myndigheter og andre allierte land. Hun skriver i en uttalelse at Nato er forpliktet til å finansiere de afghanske sikkerhetsstyrkene ut 2024.

Stoltenberg har tidligere advart mot å trekke ut styrker fra det krigsherjede landet for tidlig.