Verden

Pelosi gjenvalgt som Kongressens mektigste politiker

Nancy Pelosi skal igjen lede Demokratene i Representantenes hus. Det avgjorde partiets representanter på et videomøte tirsdag.

US Speaker of the House, Nancy Pelosi, Democrat of California, speaks to the press on Capitol Hill in Washington, DC, on October 9, 2020. - Pelosi introduced legislation that will create the Commission on Presidential Capacity to Discharge the Powers and Duties of Office, the body and process called for in the 25th Amendment to the US Constitution to enable Congress to help ensure effective and uninterrupted leadership in the office of the president. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)

I tillegg skal hun nomineres til gjenvalg som speaker.

80 år gamle Pelosi har ledet partiet i Representantenes hus siden 2003, og har vært speaker 2006–10 og siden 2018. Hun har imidlertid en mindre partigruppe bak seg enn før, da Demokratene mistet flere mandater i valget 3. november. Pelosi vil dermed få en vanskeligere jobb med å sørge for at påtroppende president Joe Bidens agenda blir vedtatt.

Også Demokratenes flertallsleder Steny Hoyer og innpiskeren James Clyburn ble gjenvalgt til sine poster.