Verden

Nobelkomiteen: Vinneren av Nobels fredspris utsetter besøket til Oslo

Direktøren for Verdens matvareprogram, David Beasley, kommer ikke til Oslo i desember for å motta Nobels fredspris på vegne av organisasjonen.

FILE - World Food Program (WFP) Executive Director David Beasley speaks to the media about the organization's Nobel Peace Prize win, at the airport in Ouagadougou, Burkina Faso, late Friday, Oct. 9, 2020.  Beasley says the Nobel Peace Prize has given the U.N. agency a spotlight and megaphone to warn world leaders that next year is going to be worse than this year, and without billions of dollars “we are going to have famines of biblical proportions in 2021.”   (AP Photo/Sam Mednick)

På grunn av den alvorlige smittesituasjonen i Oslo har Den Norske Nobelkomite og direktøren for Verdens matvareprogram, David Beasley, blitt enige om å utsette hans planlagte besøk til Oslo i desember for å motta Nobels fredspris på vegne av organisasjonen.

Det opplyser Nobelkomiteen onsdag.

– Med de gjeldende smittevernreglene i hovedstaden vil det i praksis ikke være mulig å gjennomføre prisseremonien og andre deler av prisvinnerens tradisjonelle program på en god og verdig måte. Vi vurderer nå ulike muligheter for å avholde en digital prisoverrekkelse, heter det i meldingen.

Les også: Ny smitterekord i Oslo

Nobelkomiteen ser for seg at direktør Beasley vil kunne holde sitt nobelforedrag i Oslo rådhus neste år, litt avhengig av hvordan pandemien utvikler seg.

– Da bør det også bli mulig å avholde en nobelbankett til ære for Verdens matvareprogram. Årets bankett er, som tidligere meddelt, avlyst, heter det i Nobelkomiteens melding.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.