Verden

Armenia får mer tid til å trekke seg ut av Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjan har gitt Armenia mer tid til å trekke styrkene sine ut av områder i Nagorno-Karabakh.

Smoke rises from a burning house as cars and trucks stuck in a huge traffic jam climbing along the road from Kalbajar leaving the separatist region of Nagorno-Karabakh to Armenia, on Saturday, Nov. 14, 2020. The territory is to be turned over to Azerbaijan on Sunday as part of territorial concessions in an agreement to end six weeks of intense fighting with Armenian forces. Hundreds of thousands of Azeris were displaced by the war that ended in 1994. It is unclear when any civilians might try to settle in Karvachar — which will now be known by its Azeri name Kalbajar — or elsewhere. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)

De to landene ble enige om uttrekningen som følge av en våpenhvileavtale som ble undertegnet tidligere i uken. Ifølge avtalen skulle Armenia avgi området Kalbajar til Aserbajdsjan i løpet av søndagen, men fristen er nå utsatt med ti dager til 25. november, opplyser en talsmann for president Ilham Alijev til det statlige nyhetsbyrået Azertac.

Armenia skal ha bedt om mer tid fordi uttrekningen skjer via én og samme veistrekning som har vært preget av trafikkork.

Kalbajar er den første av flere områder i Nagorno-Karabakh som Armenia har gått med på å gi til Aserbajdsjan som følge av våpenhvileavtalen. Avtalen er regnet som et nederlag for Armenia og en seier for Aserbajdsjan.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.