Verden

Trump: – Vil aldri slutte å kjempe for dere og vår nasjon

USAs sittende president Donald Trump sier kampanjen hans vil kjempe med alle lovlige midler for å sikre «integriteten» til valgsystemet i USA.

På Twitter-kontoen til Donald Trumps offisielle valgkampanje annonserte USAs sittende president at han ønsker å kjempe for å sikre et rettferdig valg fredag kveld:

– Vi tror det amerikanske folk fortjener full gjennomsiktighet for all stemmetelling og godkjennelse av valg, og at dette ikke lenger handler om ett enkelt valg. Dette handler om integriteten til hele valgsystemet vårt, sier Trump blant annet i Twitter-meldingen.

Fredag kveld ligger det an til Joe Biden seier i det amerikanske presidentvalget. I de sentrale vippestatene Pennsylvania, Georgia, Nevada og Arizona har den tidligere visepresidenten en knapp ledelse. Trump-kampanjen varsler derimot at de ønsker å få stoppet opptelling av poststemmer de mener har kommet inn for sent.

Les også: Twitter flagger ordet «president-elect»

Tale

Torsdag holdt Donald Trump en kontroversiell tale hvor han kom med anklagelser om valgfusk.

– De prøver å stjele valget. De prøver å rigge valget, sa Trump ifølge NTB. Presidenten skal ha varslet at valget vil ende i amerikansk høyesterett.

Tonen i de nye Twitter-meldingene inneholder ingen direkte anklagelser om valgfusk, men gjentar budskapet om å ta valgresultatet til det amerikanske rettsvesenet..

– Fra begynnelsen har vi sagt at alle lovlige stemmesedler må bli telt og alle ulovlige stemmesedler ikke burde bli telt. Allikevel har vi fått motstand for dette prinsippet fra demokrater hele veien. Vi vil forfølge denne prosessen gjennom hver del av lovverket for å garantere det amerikanske folket tillit til våre myndigheter. Jeg vil aldri slutte å kjempe for dere og vår nasjon, sier Trump i uttalelsen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen