Verden

Republikanerne ber høyesterett stoppe stemmetelling i Pennsylvania

Ifølge CNBC har Det republikanske partiet i Pennsylvania bedt amerikansk høyesterett om å stoppe den pågående tellingen av poststemmer i den viktige vippestaten.

Stemmesedlene det er snakk om er såkalte poststemmer, melder CNBC. Republikanerne ønsker nå at alle poststemmer som har kommet inn etter valgdagen skal legges til sides uten å bli stemt. Dette i påvente av en beslutning fra høyesterett om hvorvidt stemmesedlene er gyldige.

Republikanerne har fra før av forsøkt å stoppe en avgjørelse fra Pennsylvanias statlige høyesterett. Den avgjørelsen utvidet tidsrammen for å motta stemmer fra klokken 17 til klokken 20 fredag lokal tid.

«Gitt resultatene i valget 3.november 2020 kan stemmene i Pennsylvania avgjøre hvem som blir den neste Presidenten av de Forente stater - og det er nå uklart hvorvidt alle 67 valgkontorer skiller ut stemmesedler som kommer sent.», står det blant annet i klagen som republikanerne har meldt inn til høyesterett ifølge CNBC.

Les også: Tror Trump vil holde seg i rampelyset

President Donald Trump har flere ganger sådd tvil om bruken poststemmer i valget. Senest fredag kveld kom Trump med en uttalelse på Twitter:

– Dette handler om integriteten til hele valgsystemet vårt, sier Trump i uttalelsen.

Dersom Joe Biden vinner valget i Pennsylvania vil han få over 270 valgmenn og vinne valget. Per fredag kveld er 96 prosent av stemmene i delstaten talt opp. Ifølge The New York Times har Joe Biden en knapp ledelse med 49,5 prosent av stemmene mot Donald Trumps 49,3 prosent. Ledelsen til Joe Biden har økt siden fredag morgen norsk tid.

Mer fra Dagsavisen