Verden

USA fjerner ulven fra rødlista

Trump-administrasjonen opphever det føderale vernet av gråulv i mesteparten av USA og overlater forvaltningen av rovdyret til delstatene.

FILE - This June 18, 2019, file photo from remote camera video provided by the California Department of Fish and Wildlife shows an adult wolf and three pups in Lassen County in Northern California. A young male gray wolf of the Lassen pack, California's only known gray wolf pack, dubbed LAS13M, has left the state and ventured into Oregon, wildlife officials said. (California Department of Fish and Wildlife via AP, File)

Kunngjøringen fra USAs innenriksdepartement kommer få dager før valget og kan føre til at ulvejakt blir gjenopptatt i Michigan, Minnesota og Wisconsin. Delstatene regnes som avgjørende i presidentvalget mellom republikaneren Donald Trump og demokraten Joe Biden.

Fjerning av ulv fra lista over truede dyrearter føyer seg inn i en rekke nylige miljøvedtak fra Trump-administrasjonen som appellerer til viktige velgergrupper på landsbygda. Blant annet har regjeringen åpnet opp for mer gruvedrift i Minnesota og hogst i Alaska.

Les også: Trump og Biden jakter stemmer i Florida