Verden

Gjettet riktig passord til Donald Trumps Twitter-konto

«Maga2020». Verre var det ikke å få adgang til Donald Trumps Twitter-konto, konstaterte den nederlandske datasikkerhetseksperten.

Bilde 1 av 3

Det er britiske The Guardian som gjengir historien fra den nederlandske avisen De Volkskrant, om sikkerhetseksperten Victor Gevers som sist uke gjettet Donald Trumps twitter-passord - igjen!

Første gang Gevers klarte trikset var i 2016, da var Trumps passord «yourefired» - det kjente mottoet til Donald Trump  fra TV-serien «The Apprentice». Fire år etter ville Gevers igjen teste datasikkerheten til Donald Trump.

Denne gangen var passordet «maga2020» - kortformen av Donald Trumps valgkampslagord «Make America Great Again 2020».

Gevers gjettet riktig passord på femte forsøk.

– Jeg hadde trodd at jeg ville blitt blokkert etter fire forsøk, sier Gevers til De Volkskrant.

– Hvorfor krever ikke Twitter sterkere passord? Hvis jeg kan få tilgang til kontoen hans, så kan også andre land klare det, påpeker den nederlandske sikkerhetseksperten, gjengitt i The Independent.

Faksimile fra den nederlandske avisen De Volkskrant

Faksimile av toppsaken i avisen De Volkskrant torsdag.

Les også: Trump-advokat Giuliani lurt til hotellrom med ung kvinne i ny Borat-film

«Etisk hacker»

Donald Trumps Twitterkonto har over 87 millioner følgere. Med passordet til kontoen kunne Gevers skrevet hva han ville på vegne av verdens mektigste mann.

Men datasikkerhetseksperten prøvde isteden å melde fra til Trumps valgkampteam, og sendte Twittermeldinger der han tagget blant andre CIA og FBI og Twitter for å gjøre oppmerksom på sikkerhetsbruddet. Først to dager etter tok Secret Service kontakt, skriver De Volkskrant.

I mellomtiden hadde det kommet på plass to-stegs sikkerhetskontroll for innlogging på Donald Trumps Twitterkonto.

Victor Gevers kaller seg selv en «etisk hacker» og jobber for en stiftelse som kartlegger datasikkerhet og sårbarhet i åpne systemer.

I juli ble Twitterkontoene til blant andre Joe Biden, Barack Obama, Kanye West og Elon Musk rammet av hackerangrep. Det førte til at Twitter ble kalt inn på teppet hos det amerikanske Senatet for å svare for sine sikkerhetsrutiner.

Lest denne?: Professor garanterer at Donald Trump taper presidentvalget

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.