Verden

50 tidligere etterretningstopper mener Hunter Biden-sak kan stamme fra Russland

En rekke tidligere amerikanske etterretningstopper skrev mandag i et brev at de angivelige Hunter Biden-epostene minner om en russisk etterretningsoperasjon.

Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden waves as he departs The Queen theatre in Wilmington, Del., Monday, Oct. 19, 2020. (AP Photo/Carolyn Kaster)

– Det har alle de klassiske kjennetegnene til en russisk informasjonsoperasjon, skrev 50 tidligere etterretningsfolk, deriblant flere tidligere CIA-direktører på nettstedet Politico mandag.

Epostene som hevdes å være en del av korrespondansen til Joe Bidens sønn Hunter, ble offentliggjort i avisa New York Post onsdag.

– Det stemmer overens med russiske målsettinger å skape politisk kaos i USA, og undergrave Joe Bidens kandidatur og hjelpe Trump, heter det i brevet.

Les også: Twitter blokkerer deling av kontroversiell Biden-artikkel

De viser til at Moskva har et insentiv til å sette alle kluter til når Trump nå ligger under i meningsmålingene.

Etterretningstoppene vektlegger at de ikke vet hva som er sant, og ikke har bevis for russisk innblanding, men at de av erfaring sterkt mistenker at russiske myndigheter har spilt en viktig rolle i saken.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.