Verden

Influensere på Tiktok oppgir ikke at de får betalt for innhold som er anti-Trump

Tiktok har fjernet en rekke videoer etter at BBC avslørte at influensere har postet innhold mot Trump, som de har fått betalt for uten å oppgi det.

FILE - In this Friday, Aug. 7, 2020 file photo, the icons for the smartphone app TikTok on a smartphone screen in Beijing. A TikTok executive told a British parliamentary committee Tuesday Sept. 22, 2020 the video of a man apparently taking his own life that circulated on its platform was spread deliberately by a group of users working together. (AP Photo/Mark Schiefelbein, File)

Millioner av unge Tiktok-brukere skjønner kanskje ikke at noen av de morsomme og rare videoene de ser, blir betalt for av folk med politiske interesser, skriver BBC.

Markedsføringsselskapet Bigtent Creative vil få folk til å stemme ved å betale for innhold i sosiale medier. Men mange av dem som har fått betalt, har også postet innlegg med politisk innhold mot Trump.

Tiktok forbyr politiske annonser, men oppfordring til å stemme regnes ikke som en politisk reklame. De krever også at man merker innhold som er betalt med #ad eller #sponsored eller lignende, i tråd med retningslinjer fra amerikanske myndigheter.

Les også: Helsesykepleiere får ikke betalt for å gi ut influensavaksine – men det gjør fastlegene (Dagsavisen+)

Bigtent sier de betaler kun for at folk skal stemme, noe som ikke faller innenfor Tiktok eller amerikanske myndigheters definisjon for politisk reklame. Flere videoer fra influensere som er blitt betalt av dem, har likevel oppfordringer om å få Trump ut av Det hvite hus.

Selskapet sier samtidig at de oppfordrer sine partnere til ikke å merke innholdet som annonse, fordi de vil at videoene skal framstå som autentiske. Minst én av influenserne BBC har vært i kontakt med, sier de ikke var klar over at videoen skulle vært merket.

Det er nå to uker igjen til valget i USA, og førstegangsvelgere kan bli avgjørende. Bigtent sier de har hjulpet med å registrere 25.000 velgere så langt, rundt halvparten av dem fra Tiktok.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.