Verden

Trumps regjering avviser forespørsel om krisehjelp til brannrammede California

President Donald Trumps regjering sa denne uken nei til Californias forespørsel om føderal krisestøtte til den skogbrannrammede delstaten.

Årets skogbrannsesong har vært spesielt ødeleggende i delstaten, med mer enn 8.500 registrerte branner. De har herjet et område på 16.000 kvadratkilometer, og 31 personer har mistet livet. 9.200 bygninger har brent ned.

Les også: Trump ble advart om at hans personlige advokat var russernes nyttige idiot

Delstatens demokratiske guvernør Gavin Newsom sendte et formelt brev med forespørsel om en formell kriseerklæring til Det hvite hus 28. september, opplyser Brian Ferguson i delstatens krisemyndighet. Den ble avvist, men detaljer om hvorfor er ikke kjent.

En slik erklæring åpner for å dele kostnadene til opprydning og gjenoppbygging med føderale myndigheter.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen