Verden

Armenia og Aserbajdsjans kompromissløse Twitter-oppdateringer

Armenia og Aserbajdsjan kommenterer konflikten mellom landene via Twitter-oppdateringer.

Skjermdump: Twitter

Konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan ser ikke ut til å være nær noen løsning med det første. Lørdag opplyste armenske myndigheter om harde kamper mellom separatister og aserbajdsjanske styrker i Nagorno-Karabakh-regionen. 51 separatiser skal ha mistet livet ifølge det armenske forsvarsdepartementet, skriver NTB.

Nagorno-Karabakh, som er under halvparten så stort som Rogaland fylke og har rundt 150.000 innbyggere, har vært kontrollert av armenske separatister siden Sovjetunionens oppløsning på 1990-tallet, skriver nyhetsbyrået.

Informasjonskrig

Siden kamphandlingene startet forrige uke har både Armenske og Aserbajdsjanske myndigheter forsøkt å legge skylden for konflikten på den andre parten. Senest lørdag hevder Aserbajdsjan å ha tatt kontroll over en landsby i regionen, mens Armenia hevder å ha slått tilbake et angrep, melder NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Begge landene har offisielle Twitter-kontoer, og begge kommenterer konflikten pågående.

Senest fredag la aserbajdsjanske myndigheter ut en Twitter-melding som handler om å frigjøre det de anser som okkuperte områder.

Det er imidlertid den armenske Twitter-kontoen som er mest aktiv og mest oppsiktsvekkende. I en rekke oppdateringer den siste uken har kontoen lagt ut poster som fordømmer både Aserbajdsjan og deres nære allierte Tyrkia. I tillegg legger kontoen ut filmer fra konflikten og hyllester til soldater som kjemper for uavhengighet i Nagorno-Karabakh-regionen.

Religiøs dimensjon

Konflikten mellom de to landene har også en religiøs dimensjon. Hovedparten av den aserbajdsjanske befolkningen er muslimer og hovedparten av den armenske er kristen. Religiøse motsetninger blir aktivt spilt frem som en del av konflikten.

Lørdag holdt armenias president, Nikol Pashinyan en TV-tale hvor han adresserte den pågående konflikten:

– Kjære medborgere, brødre og søstre, vi står overfor det som muligens er det mest avgjørende øyeblikk i vår tusenårslange historie, sa Pashinyan ifølge NTB.

– Vi må alle dedikere oss til et eneste mål: Seier, sa statsministeren, melder NTB.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.