Verden

– Nytt lavmål for amerikansk demokrati

Hvordan gikk nattas første debattrunde mellom Donald Trump og Joe Biden? Hør analysene fra Dagsavisens eksperter i Amerikanskpolitikk her:

I natt norsk tid møttes president Donald Trump og utfordrer Joe Biden til den første av tre debatter før presidentvalget i USA 3. november. Kommentator Vårin Alme i Amerikanskpolitikk.no er klar i sin dom etter å ha sett debatten:

– Nytt lavmål for amerikansk demokrati. 

Det var en kaotisk debatt med stadige avbrytelser og få minneverdige øyeblikk, konkluderer de tre ekspertene i Amerikanskpolitikk i podkasten «2020» som lages i samarbeid med Dagsavisen. 

Det er også inntrykket hos de fleste av de amerikanske seerne, i følge en meningsmåling utført for TV-kanalen CBS News: 69 prosent satt igjen med en følelse av irritasjon. Bare 17 prosent følte de ble informert.

Det er dårlig nytt for president Donald Trump som ligger etter Joe Biden på meningsmålingene, mener kommentator Are Tågvold Flaten.

–  Trump ligger bak, han må snu det. TV-debattene representerer Trumps beste muligheter til å endre dynamikken, men det klarte han ikke denne gangen. Istedet fikk Biden det han trengte i debatten, sier han.

Kommentator Sigrid Rege Gårdsvoll er enig i at debatten var lavmål som ikke får noen innvirkning på styrkeforholdet mellom to kandidatene i valgkampen.

– Absolutt ingenting endres etter dette, sier hun.

Hør hele analysen fra ekspertene i Amerikanskpolitikk.no i podkasten «2020» som lages i samarbeid med Dagsavisen, her:  

Les ellers alt om presidentvalget i USA her.

Mer fra Dagsavisen